LA UAB AL PLAIÀ

EQUIP DEL DEPARTAMENT DE L’EDAT MITJANA DE LA UAB AL PLAIÀ

 

UAB al Plaià

Fa uns dies vam tenir l’honor de tenir uns visitants de luxe al Plaià. Part de l’equip del Departament de Ciències de l’Antiguitat de l’Edat Mitjana de l’Universitat Autònoma de Barcelona, amb qui ja havíem parlat en altres ocasions, van voler venir sobre el terreny per imaginar en primera persona com quedarà distribuït el poblat. Ens van fer noves aportacions i es van comprometre a signar la carta de suport professional al projecte.

Ens hi varen acompanyar el Jordi Morros i la Mireia Vila, arquitecte i historiadora del nostre equip. Per part de la UAB, van venir el Ramon Martí, el Jordi Gibert i el Gerard Cantoni.

  • Ramon Martí Castelló: Llicenciat en història i periodisme a la UAB, postgrau a la Université Toulouse i doctorat amb una tesi relacionada amb els ss.IX-XI, dirigida pel Dr. Miquel Barceló. És professor d’Història Medieval i Arqueologia del Territori Medieval a la UAB i ha desenvolupat estudis de l’Alta Edat Mitjana a Catalunya i al País Valencià. És investigador responsable del grup de recerca OCORDE: Ocupació, organització i defensa del territori medieval durant els ss.VII-XI. És autor de nombroses publicacions, i la més rellevant relacionada amb el nostre projecte: “Les sagreres a la Catalunya Medieval”
  • Jordi Gibert Rebull: Arqueòleg a la UAB i doctorat en Història Medieval. Desenvolupa activitats docents i excavacions arqueològiques. També és membre del grup OCORDE i va estar guardonat amb el premi de la Societat Catalana d’Estudis Històrics. És autor de nombrosos articles i publicacions, com ara  “Hábitat y sociedades rurales en Cataluña (sigles VI-XI)” o “Els inicis de l’edat mitjana (ss. VIII-IX)”. És coautor, juntament amb Ramon Martí, de “L’Alta Edat Mitjana a la Catalunya Central (ss. VI-XI)”
  • Gerard Cantoni Gómez: Becari del Departament de Ciències de l’Antiguitat i de l’Edat Mitjana per la UAB. Va ser coautor del treball de recerca del Màster en Ciències de l’Antiguitat i l’Edat Mitjana “Arqueologia social”. Ha desenvolupat la tesi sobre el Jaciment de Cal Ticó, de Castellnou de Bages, en relació al seu context històric i historiogràfic, una aproximació a les produccions ceràmiques dels segles IX-XI i els seus centres productors. Juntament amb Ramon Martí, el resultat n’és “Arqueologia dels centres productors de manufactures al comtat de Manresa (ss. X-XII): els jaciments de Monistrol de Gaià i Cal Ticó”    

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s