Construcció d’un forn ceràmic

Hem portat a terme la construcció d’un forn ceràmic coordinat per Gerard Cantoni i Mireia Vila, historiadors i arqueòlegs de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) . Aquest projecte té un especial interès perquè complementa la investigació del mateix Gerard Cantoni a la seva tesi sobre els forns ceràmics del s.XI excavats per ell a Cal Ticó, al poble veí de Castellnou de Bages, a pocs quilòmetres en línia recta del Plaià.

La proposta inicial era la realització d’un forn d’una sola cambra, tal com es va trobar a Cal Ticó; que servís per fer cuites de peces de ceràmica de diferents mides i a diferents temperatures per comprovar-ne els resultats comparant les peces arqueològiques del jaciment.

Les peces de ceràmica per la cuita les va fer la ceramista local Sole Albin amb l’ajuda de la Mireia Vila i altres voluntaris de la Fundació,  amb argila  de la zona del Ticó.

13-gerard

13-sole

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s